Reageer 
Reageer
X
Error
X
X
_
Even wachten
Bizzieman
Spelletjes van vroeger spelen op Bizzieman.NL's CMS.
Kijk op http://games.oudspel.nl om de spelletjes te spelen.

Veel plezier.
X
_
Options
    Edit Layout
Even wachten
Bizzieman
Spelletjes van vroeger spelen op Bizzieman.NL's CMS.
Kijk op http://games.oudspel.nl om de spelletjes te spelen.

Veel plezier.
X
_
Even wachten
Bizzieman
Spelletjes van vroeger spelen op Bizzieman.NL's CMS.
Kijk op http://games.oudspel.nl om de spelletjes te spelen.

Veel plezier.
X
_
Options
    Leeg Venster
    Edit Layout
Test Window
Bizzieman
Spelletjes van vroeger spelen op Bizzieman.NL's CMS.
Kijk op http://games.oudspel.nl om de spelletjes te spelen.

Veel plezier.
Home

Taalperron, de start van uw Taalreis

Ervaren en gediplomeerd docent Nederlands geeft lessen Nederlands als Tweede Taal (NT2) op alle niveaus.(ERK A0-B2) Zowel individueel als in groepsverband. U kunt zelf de locatie kiezen waar u uw lessen wilt volgen. Bij u thuis, op uw werkplek of op een neutrale plek. Ook de duur en de frequentie van de lessen bepaalt u helemaal zelf.

U stapt in en uit wanneer u dat wilt. Gaat u met de intercity of rustig met de boemel? Stapt u gerust in. Via Taalperron komt u waar u wezen wilt.

 
Na een vrijblijvend  intakegesprek kan Taalperron voor u bepalen of  het iets voor u kan betekenen. Lezen, luisteren, spreken of schrijven of kennis van de Nederlandse samenleving en beroepsoriĆ«ntatie. U bepaalt zelf waar de focus moet liggen. We kunnen u door middel van een fikse examentraining voorbereiden op zowel het Staatsexamen NT2 I als II. Wij kunnen u tevens helpen bij het voorbereiden van uw Nederlandstalige (Powerpoint-)presentatie of andere tekstproducties. Vindt u notuleren een vervelende klus? Taalperron kan uw schrijfvaardigheid opkrikken. 

Taalperron begeleidde eerder al vele hoogopgeleide expats afkomstig van de universiteit Leiden, LUMC, Bio Science Park en Esa Estec Noordwijk.


Universitaire studenten en HBO-ers die problemen ondervinden bij de verantwoording, compositie of eindredactie van hun afstudeerscriptie kunnen hun ei bij Taalperron leggen. Zeker weten dat u uw scriptie met een hoger cijfer afsluit. HBO-ers die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken voor de HBO-taaltoets zijn bij Taalperron van harte welkom. Problemen met moderne talen op de middelbare school? Bij Taalperron verdwijnen deze als sneeuw voor de zon.

Voor diegenen die behoefte hebben aan een opfriscursus Nederlandse spelling, deze zijn bij Taalperron eveneens aan het goede adres. Het bekende d/t verhaal. Hoe zat het ook alweer met dat kofschip? Heel goed mogelijk dat dat in de loop der jaren weer een beetje is weggezakt. In drie uur bent u weer helemaal bijgepraat en bent u een stuk zelfverzekerder in het schrijven van al uw teksten. Bekijk voor uitleg d of t de subpagina spelling.

Over de boeiende Nederlandse geschiedenis en rijke cultuur en literatuur kan Taalperron een onderhoudende presentatie ten beste geven.

Taalperron opereert in Leiden en directe omgeving.
 
 
Taalperron heeft ervaring met verschillende taalmethodes,waaronder Code (en Code Plus), IJsbreker, Help, Nieuwe Start, Nederlands in Actie, Nederlands in Beweging, Contact,
Nederlands op Niveau en Van Start. Ook heb ik via de zogenaamde Delftse methode  en TPR (Total Psysical  Response) lesgegeven. Voor de voorbereiding op Staatsexamen NT2 I en II maak ik gebruik van respectievelijk De Opmaat, De Sprong en De Finale, er is geen betere. Bekijk hiervoor ook de link Methodes.

 
De eigenaar van Taalperron, Ron Favier, gaf onder andere lessen voor anderstaligen. Daarnaast voert hij projecten uit om de laaggeletterdheid in Leiden en omgeving te lijf te gaan. Dat gebeurt onder andere in Het Gebouw aan het Arubapad  in Leiden. Hij heeft meer dan dertig jaar onderwijservaring in de vakken Nederlands en Communicatie. Ron is de Leidse Prinses Laurentien in de strijd tegen laaggeletterdheid. 
 
 
Ron  Favier studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden, met als specialisatie Moderne Taalkunde. Bijvakken Voorlichtingskunde (Leiden) en Massacommunicatie en Public Relations (Utrecht). Eerstegraads lesbevoegdheid Nederlands. Afgestudeerd: 1989. Daarna was hij werkzaam in de journalistiek, Leidsch Dagblad, en in het reguliere onderwijs,  onder andere bij Stedelijk Gymnasium Leiden, Rijnlands Lyceum Wassenaar en Hogeschool Leiden.

U vindt op deze site ook de noodzakelijke vocabulaire, uitleg, uitspraaklijsten en zelfontwikkelde oefeningen Nederlandse spelling en grammatica. Het staat u geheel vrij deze oefeningen te maken. Ze zijn speciaal voor u samengesteld, afgestemd op uw behoefte en niveau. Veel succes hiermee!

Voor de sportievelingen onder u is de subpagina Wandelen een echte aanrader. U vindt hier een literaire wandeling. 

Bel voor meer informatie: 0614953653, druk rechtsboven op de button Reageer of laat een mailtje achter op: ronfavier@planet.nl 

Taalperron staat ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder KvK-nummer: 67754597.

©1997-2020 Bizzieman.NL